Keittiön toiminnallisen suunnittelun lähtökohtana on keittiössä tehtävä työ
ja sen vaatima tila.
Tavallisimpia keittiön käyttötarkoituksia ovat
ruoanvalmistus, ruokailu, ruoan varastointi, leipominen, astioiden pesu,
astioiden säilytys ja talousjätteiden lajittelu.
Kullekin edellä mainituista toiminnoista varataan oma tilansa. Näin
muodostuvat keittiön työpisteet, joiden läheisyyteen varataan kaikki
tarvittavat laitteet ja varusteet.
Myös työpisteiden sijainti toisiinsa nähden tulee
miettiä tarkasti. Keittiön tehokolmio (liesi –vesipiste – kylmälaitteet) tulee huomioida!
Keittiön tärkein työtila on lieden ja vesipisteen välissä, sillä
siinä työskennellään suurin osa ruoanlaittoajasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti